Is duiken een dure sport?

Dit is een veel gehoorde vraag. Om nu te zeggen dat duiken een goedkope sport is. Nee, dat kunnen we niet beweren. Er zijn echter wel verschillende manieren van duiksport beoefenen. Dure en minder dure manieren. Het is duur als je kiest voor de commerciële variant. Vaak koop je dan complete pakketten die je in een paar dagen tijd opleiden tot duiker.

De minder dure variant is het duiken in clubverband bij een niet commerciële vereniging. Zoals Duikteam Dipnoi dus! Het voordeel van deze methode is dat de opleiding en de begeleiding gebeurd door instructeurs van de vereniging. Zij doen dat op vrijwillige basis. Overigens is Dipnoi aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersportbond. Dit is Neerlands oudste duik bond, zeer professioneel en niet commercieel. Kijk eens rond op de website van de NOB.

Als je lid wordt van onze vereniging, profiteer je automatisch van de voordelen van de NOB. Wat zijn die voordelen? Je ontvangt tien keer per jaar het glossy blad ‘Onderwatersport’, hét magazine voor duikend Nederland. Daarnaast hebben NOB-leden een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering, specifiek toegespitst op de duiksport. Bovendien krijg je via de NOB regelmatig korting op duik gerelateerde producten.

Natuurlijk kost een opleiding geld maar dat betaal je aan de bond. Je koopt een cursuspakket en daarmee is het klaar. Voor wat betreft contributies betaal je aan de NOB en aan de vereniging.

De kosten zitten 'em in de spullen.

De spullen die je nodig hebt om te duiken maken de sport wat duurder dan voetbal of hockey. Maar ook hier kan je kiezen voor dure merken of gewoon goede spullen die ook vaak tweedehands te krijgen zijn. De aankoop van spullen gaat in fases. Je begint met een basisuitrusting voor in het zwembad. Later in de opleiding komen daar buitenwaterspullen bij. De apparatuur zoals een cilinder, een vest en automaten kan je van de club lenen tegen een kleine vergoeding. Zie de onderstaande tabellen voor richtprijzen.

Unieke huurkoop-regeling

Dipnoi biedt leden de mogelijkheid om renteloos een bepaald bedrag te lenen voor de aanschaf van duikapparatuur. Dit bedrag betaalt u gedurende een periode van maximaal 3 jaar terug. Gedurende die tijd is de apparatuur het onderpand voor de lening.

 

De kosten

Contributies

- NOB seniorlid Eur 40,20 per jaar
- NOB jeugdlid Eur 17,10 per jaar
- Duikteam Dipnoi seniorlid Eur 12,00 per maand
- Duikteam Dipnoi jeugdlid Eur 8,00 per maand
- Duikteam Dipnoi zwemmendlid Eur 10,00 per maand
- Duikteam Dipnoi slapendlid Eur 25,00 per jaar

 

Diverse kosten

- Gebruik duikset Dipnoi Eur 50,00 per jaar

 

De betalingen van bovenstaande bedragen kan alleen door het afgeven van een machtiging tot automatische incasso.

 

Uitrusting

- Zwembad training

benodigd is een basisuitrusting:

snorkel, duikbril, ca. 3kg lood, loodgordel en zwemvliezen (binnenvinnen)

Kosten: Eur 115,00 eenmalig

 

- Buitenwater training

In april/mei wordt een aanvang gemaakt met de buitenwater training.De uitrusting wordt dan uitgebreid met:

Duikmes, duikpak, ca. 8kg lood, loodgordel, dieptemeter, kompas, duikhorloge, laarsjes, handschoenen, zwemvliezen (buitenvinnen)

Kosten: Eur 570,00 eenmalig

 

 

Duikteam Dipnoi is in het bezit van 12 complete sets bestaande uit een 10 liter fles, een trimvest, een ademautomaat en manometer. Deze sets kunnen door de leden die de 1-sters opleiding volgen gebruikt worden. Indien het 1-sters brevet is behaald wordt in principe verwacht dat het lid deze zaken zelf aanschaft.

Kosten: Eur 800,00 eenmalig

 

 

* Voor alle bedragen betreffende UITRUSTING geldt dat dit slechts indicaties zijn waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.